Begraafplaats & verstrooiveld

Op twee kilometer afstand van Uitvaarthuis Purmerend ligt de Nieuwe Algemene Begraafplaats. Deze begraafplaats komt met diverse soorten graven tegemoet aan de voornaamste wensen en geloofsovertuigingen. Ook is er een verstrooiveld en zijn er urnengraven en een buitencolumbarium (urnenwand) om na een crematie een herinneringsplek te creëren.

Contactgegevens

De Nieuwe Algemene Begraafplaats Purmerend wordt beheerd door Gemeente Purmerend. Voor de mogelijkheden van een graf en overige vragen omtrent de begraafplaats kunt u contact opnemen met de gemeente via (0299) 43 27 27.

Openingstijden

Dagelijks van 08.00 tot 16.00.

Verschillende type graven

Algemeen graf
Een algemeen graf deelt u met meerdere overledenen. De plek wordt toegewezen. Op het graf kan een kleine steen geplaatst worden. Een algemeen graf is voor 10 jaar en kan niet verlengd worden.

Eigen graf
Een eigen graf wordt ook wel een particulier graf genoemd. Dit graf is voor één persoon en u kunt zelf een plek uitkiezen. Het graf wordt uitgegeven voor 10 of 20 jaar en kunnen daarna voor telkens 10 jaar verlengd worden.

Familiegraf
Dit is een ‘eigen graf’ voor twee tot drie familieleden of naasten. Dit kan een bestaand graf zijn of een nieuw graf. De overledenen worden onder elkaar begraven en bijgeschreven op dezelfde steen.

Samen maken we het bespreekbaar

Laat u inspireren door alle mogelijkheden